Polpette Napoletane
Polpette Napoletane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 440 kalorii, 18g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, czosnek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polpette Fritte, Polpette di Baccalà, oraz Polpette i Orzo w rosole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż chleb do małej miseczki, przykryj mlekiem i pozostaw do namoczenia.
Posiekać natkę pietruszki i czosnek razem. Włożyć mięso do dużej miski. Wycisnąć mleko z chleba i dodać do mięsa.
Dodać natkę pietruszki i czosnek. Użyj rąk, aby wymieszać składniki. Rozbij jaja do mieszaniny, aby ją związać. Mieszaj dalej.
Dodaj pecorino. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Uformuj klopsiki ręcznie, zrób dziurę w górze i włóż mały kawałek mozzarelli. Zakryj to i wypoleruj klopsika.
Na patelnię wlać oliwę z oliwek, a gdy jest naprawdę gorąco, smażyć klopsiki przez 5 minut lub do momentu, aż utworzą skórkę. Odwróć się. Gdy złoty i chrupiący po obu stronach usunąć klopsiki z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodać klopsiki do sosu pomidorowego, przykryć i gotować bardzo powoli na małym ogniu przez 45 minut, aż sos zmniejszy się o połowę.
Wlać wystarczającą ilość oleju do rondla, aby pokryć powierzchnię.
Dodaj czosnek i 3 puszki pomidorów, lekko je tłucz. Gotować sos przez 5 minut i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty.