Szybko Gotowany Sos Tomatillo-Chile
Szybko gotowane Tomatillo-Chile sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje 57 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 171 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka pomidorów, pomidorów, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak z Tomatillo i czerwonym sosem Chile, Filety z polędwicy wołowej z Shiitakes w Morita Chile i sosem Tomatillo, oraz Grillowany kurczak z kremowym Zielonym Chile, Tomatillo i sosem z awokado.
Instrukcje
Pomidory: gotować świeże pomidory i chiles w osolonej wodzie na pokrycie do miękkości, 10 do 15 minut; odcedzić. Wystarczy odsączyć pomidory z puszki.
Umieść pomidory i chiles (surowe, jeśli używasz pomidorów w puszkach) w blenderze lub robocie kuchennym, wraz z kolendrą, cebulą i czosnkiem; jeśli używasz blendera, dobrze wymieszaj. Proces do gładkiej, ale nadal zachowując trochę tekstury.
Rozgrzać smalec lub olej roślinny na średniej-dużej patelni ustawionej na średniej-wysokiej. Gdy jest wystarczająco gorąco, aby kropla przecieru gwałtownie skwierczyła, wlać ją na raz i stale mieszać przez 4 lub 5 minut, aż ciemniejszy i grubszy.
Dodać bulion, niech powrót do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę, o 10 protokół. Doprawić solą.Techniki
Triki blendera: w mieszaniu gredientów o tak różnej konsystencji do parzystego puree upewnij się, że (
twardsze elementy są siekane przed mieszaniem, (
mieszaninę dobrze miesza się przed zmieszaniem i (
blender najpierw pulsuje, a następnie włącza się nisko. Mieszanie nie powinno trwać dłużej niż około 20 sekund.Harmonogram i wcześniejsze przygotowanie
Sos można zrobić w godzinę. Przechowuje, przykryty i schłodzony, do 4 dni.Współczesne Idee
SOS Herby Tomatillo: puree odsączone Tomatillo, 1 duże chile poblano (pieczone, obrane, zaszczepione i posiekane), 3 ząbki czosnku (pieczone i obrane) i 10 duże liście świeżej bazylii. Smażyć i dusić zgodnie z zaleceniami w kroku
Aby uzyskać bardziej meksykańską równowagę smaków, zastąp bazylię kilkoma liśćmi epazote (lub mięty) i gałązkami świeżej kolendry.Kuchnia Hiszpański
W Meksyku tomatillo może być nazywane od tomate, do tomate verde, miltomate lub tomate de cascara (pomidor łuskany), nie wspominając o fresadilla na północnym wschodzie i tomatillo na północnym zachodzie.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;