Szybko Gotowany Sos Tomatillo-Chile

Szybko Gotowany Sos Tomatillo-Chile
Szybko gotowane Tomatillo-Chile sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje 57 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 171 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka pomidorów, pomidorów, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak z Tomatillo i czerwonym sosem Chile, Filety z polędwicy wołowej z Shiitakes w Morita Chile i sosem Tomatillo, oraz Grillowany kurczak z kremowym Zielonym Chile, Tomatillo i sosem z awokado.

Instrukcje

1
Pomidory: gotować świeże pomidory i chiles w osolonej wodzie na pokrycie do miękkości, 10 do 15 minut; odcedzić. Wystarczy odsączyć pomidory z puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
1
Umieść pomidory i chiles (surowe, jeśli używasz pomidorów w puszkach) w blenderze lub robocie kuchennym, wraz z kolendrą, cebulą i czosnkiem; jeśli używasz blendera, dobrze wymieszaj. Proces do gładkiej, ale nadal zachowując trochę tekstury.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać smalec lub olej roślinny na średniej-dużej patelni ustawionej na średniej-wysokiej. Gdy jest wystarczająco gorąco, aby kropla przecieru gwałtownie skwierczyła, wlać ją na raz i stale mieszać przez 4 lub 5 minut, aż ciemniejszy i grubszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać bulion, niech powrót do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę, o 10 protokół. Doprawić solą.Techniki
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SólSól
3
Triki blendera: w mieszaniu gredientów o tak różnej konsystencji do parzystego puree upewnij się, że (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
twardsze elementy są siekane przed mieszaniem, (
5
mieszaninę dobrze miesza się przed zmieszaniem i (
6
blender najpierw pulsuje, a następnie włącza się nisko. Mieszanie nie powinno trwać dłużej niż około 20 sekund.Harmonogram i wcześniejsze przygotowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Sos można zrobić w godzinę. Przechowuje, przykryty i schłodzony, do 4 dni.Współczesne Idee
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
SOS Herby Tomatillo: puree odsączone Tomatillo, 1 duże chile poblano (pieczone, obrane, zaszczepione i posiekane), 3 ząbki czosnku (pieczone i obrane) i 10 duże liście świeżej bazylii. Smażyć i dusić zgodnie z zaleceniami w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
świeża Bazyliaświeża Bazylia
TomatillosTomatillos
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
9
Aby uzyskać bardziej meksykańską równowagę smaków, zastąp bazylię kilkoma liśćmi epazote (lub mięty) i gałązkami świeżej kolendry.Kuchnia Hiszpański
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
EpazoteEpazote
BazyliaBazylia
MiętaMięta
10
W Meksyku tomatillo może być nazywane od tomate, do tomate verde, miltomate lub tomate de cascara (pomidor łuskany), nie wspominając o fresadilla na północnym wschodzie i tomatillo na północnym zachodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
PomidorPomidor
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawSos
Magazyn