Pollo al Mattone
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pollo al Mattone może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1123 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków pieprzu, rozmaryn, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą, Poussin al Mattone, oraz Kurczak kalabryjski al Mattone.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: ciężary, takie jak cegły pokryte folią lub żeliwna patelnia saute
W małej misce połączyć czosnek, pokruszony czerwony pieprz, Skórka z cytryny i sok, rozmaryn, pimenton, i kminek.
Skropić oliwą z oliwek, aż mieszanina stanie się pastą.
Umieść kurczaka w dużej misce i masuj mieszanką przypraw.
Marynować przez 12 do 24 godzin w lodówce lub 2 godziny w temperaturze pokojowej.
* Jeśli kurczak jest schładzany, wyjmij go z lodówki na 45 minut do 1 godziny przed gotowaniem, aby kurczak osiągnął temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiej temperatury. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Marynowany kurczak ułożyć na patelni, skórą w dół. Olej dno innej dużej patelni saute, połóż ją na kurczakach i umieść cegły lub ciężarki w drugiej patelni saute. Gotować kurczaka, aż skóra zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
Wyjmij patelnie z piekarnika i usuń ciężarki i górną patelnię. W tym momencie skóra powinna być piękna i ciemnobrązowa. Sprawdź kurczaka na doneness, powinien być gotowane przez, ale nadal soczyste i soczyste.
Wyjmij kurczaki z patelni i rezerwy na dużym talerzu.
Usuń nadmiar tłuszczu z patelni saute i dodaj białe wino. Gotować na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o ponad połowę.
Dodać bulion z kurczaka, doprawić solą i zmniejszyć o połowę.
Ułóż kurczaka na talerzach lub półmisku. Łyżka soków. Smakuje jak kurczak!