Policzki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym
Policzki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym wina może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 910 kalorii, 51g białka, oraz 62 g tłuszczu. 75 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kilka łyżek oleju, łodygi selera, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Policzki wołowe duszone w czerwonym winie ze skórką pomarańczową (Joues de Boeuf aux Agrums), Sherry-duszone policzki wieprzowe, oraz Sichuan Duszone Policzki Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Upewnij się, że policzki wieprzowe są suche i posypać je solą i pieprzem.
Dodaj je do patelni, uważając, aby nie tłoczyć mięsa. Gotować, aż powierzchnia jest rumiane z obu stron, o 4 minut na stronę, odwracając tylko raz lub dwa razy, aby nie przeszkadzać brązowienie.
Usunąć szczypcami, ponieważ policzki są rumiane; odstawić.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 149°.
Dodaj cebulę, marchew i seler do garnka. Sauté aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 5 protokół.
Dodaj wino, pomidor i rozmaryn. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodać policzki wieprzowe i wymieszać, aby pokryć mięso w sosie.
Przykryć patelnię i przenieść do piekarnika. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 2,5 do 3 godzin.
Podawać z makaronem lub polentą.