Policzek wołowy duszony w piwie, risotto z kaszy jęczmiennej, słód cebulowy i sos ale

Policzek wołowy duszony w piwie, risotto z kaszy jęczmiennej, słód cebulowy i sos ale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj duszonego w piwie policzka wołowego, risotto z kaszą jęczmienną, słodowanej cebuli i sosu ale. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz podwójną śmietanę, piwo, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peppery wołowe kebaby z duszoną perłową cebulą, Beer-duszona wołowina z cebulą, oraz Wołowina duszona w piwie z cebulą.

Instrukcje

1
Policzki wołowe umieścić w naczyniu, przykryć piwem i dodać czosnek, tymianek i liść laurowy, następnie pozostawić do marynowania na co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
AleAle
2
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Odcedzić policzki i przenieść płyn marynujący, czosnek i zioła do dużego naczynia żaroodpornego i doprowadzić do wrzenia. Na patelni usmażyć policzki wołowe odrobiną oleju, aż po obu stronach skarmelizują się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj policzki do naczynia żaroodpornego z marynatą i wlej tyle bulionu wołowego, aby pokryć. Zagotować, przykryć, dusić w piekarniku przez 4 godziny, aż policzki będą bardzo miękkie. Co jakiś czas usuwaj tłuszcz z powierzchni, aby utrzymać materiał w czystości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podczas gdy wołowina jest w piekarniku, zrobić słodowaną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Włożyć piwo na patelnię, dodać całą cebulę, przykryć i dusić, aż cebula będzie miękka, około 20 min. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie usunąć skórkę i pokroić cebulę na pół i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
AleAle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Gdy wołowina jest ugotowana, Usuń policzki, zioła i czosnek i odstaw na bok, a następnie zmniejsz bulion szybko, aż będzie syropowaty. Powrót policzki do patelni i glazury z lepką redukcją, a następnie zachować ciepło, aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Około 40 minut przed jesteś gotowy do podania, zrobić risotto.
9
Włożyć bulion z kurczaka do dużej patelni i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać jęczmień, a następnie gotować przez 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
11
Wyjąć z ognia, odcedzić, a następnie wrzucić jęczmień do średniej wielkości patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Czosnek umieścić na małej patelni z podwójną śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, następnie przełożyć do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Odstawić około 50 ml kremu czosnkowego, a resztę zalać jęczmieniem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
JęczmieńJęczmień
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
W międzyczasie oddzielić warstwy słodowanej cebuli i zakończyć smażeniem na gorącej patelni, z odrobiną oleju i masła, na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Tuż przed podaniem dodaj parmezan i sok z cytryny do risotto jęczmiennego i sól do smaku. Łyżką do środka każdego talerza, następnie pokroić policzki i ułożyć na szczycie risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
JęczmieńJęczmień
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
15
Umieścić 3 słodowane kliny cebuli z boku i skropić zredukowanym bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
AleAle
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn