Policzek wołowy duszony w piwie, risotto z kaszy jęczmiennej, słód cebulowy i sos ale

Policzek wołowy duszony w piwie, risotto z kaszy jęczmiennej, słód cebulowy i sos ale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj duszonego w piwie policzka wołowego, risotto z kaszą jęczmienną, słodowanej cebuli i sosu ale. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz podwójną śmietanę, piwo, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peppery wołowe kebaby z duszoną perłową cebulą, Beer-duszona wołowina z cebulą, oraz Wołowina duszona w piwie z cebulą.

Instrukcje

1
Policzki wołowe umieścić w naczyniu, przykryć piwem i dodać czosnek, tymianek i liść laurowy, następnie pozostawić do marynowania na co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
AleAle
2
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Odcedzić policzki i przenieść płyn marynujący, czosnek i zioła do dużego naczynia żaroodpornego i doprowadzić do wrzenia. Na patelni usmażyć policzki wołowe odrobiną oleju, aż po obu stronach skarmelizują się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj policzki do naczynia żaroodpornego z marynatą i wlej tyle bulionu wołowego, aby pokryć. Zagotować, przykryć, dusić w piekarniku przez 4 godziny, aż policzki będą bardzo miękkie. Co jakiś czas usuwaj tłuszcz z powierzchni, aby utrzymać materiał w czystości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podczas gdy wołowina jest w piekarniku, zrobić słodowaną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Włożyć piwo na patelnię, dodać całą cebulę, przykryć i dusić, aż cebula będzie miękka, około 20 min. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie usunąć skórkę i pokroić cebulę na pół i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
AleAle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Gdy wołowina jest ugotowana, Usuń policzki, zioła i czosnek i odstaw na bok, a następnie zmniejsz bulion szybko, aż będzie syropowaty. Powrót policzki do patelni i glazury z lepką redukcją, a następnie zachować ciepło, aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Około 40 minut przed jesteś gotowy do podania, zrobić risotto.
9
Włożyć bulion z kurczaka do dużej patelni i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodać jęczmień, a następnie gotować przez 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
11
Wyjąć z ognia, odcedzić, a następnie wrzucić jęczmień do średniej wielkości patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Czosnek umieścić na małej patelni z podwójną śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, następnie przełożyć do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Odstawić około 50 ml kremu czosnkowego, a resztę zalać jęczmieniem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
JęczmieńJęczmień
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
W międzyczasie oddzielić warstwy słodowanej cebuli i zakończyć smażeniem na gorącej patelni, z odrobiną oleju i masła, na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Tuż przed podaniem dodaj parmezan i sok z cytryny do risotto jęczmiennego i sól do smaku. Łyżką do środka każdego talerza, następnie pokroić policzki i ułożyć na szczycie risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
JęczmieńJęczmień
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
15
Umieścić 3 słodowane kliny cebuli z boku i skropić zredukowanym bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
AleAle
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn