Polenta zapiekanka z Fontiną i sosem pomidorowym

Polenta zapiekanka z Fontiną i sosem pomidorowym
Polenta zapiekanka z Fontinanem i sosem pomidorowym wymaga ok. około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 612 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest idealny do Zima. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polenta Z Rozdrobnionym Kurczakiem, Fontiną I Sosem Maślanym Z Szałwii, Polenta z rozdrobnionym kurczakiem, Fontiną i sosem maślanym z szałwii, oraz Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, dodać cebulę, marchew i seler. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta, a marchew po prostu zmięknie (5-10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodać pomidory i ich sok (rozbić pomidory, jak umieścić je w), pietruszka, i oregano. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, odkryte, aż sos zmniejsza się do około 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Wymieszać ze świeżą bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
5
Zrób polentę: w dużym rondlu przynieś ćwierć wody do wrzenia, dodaj łyżeczkę soli. Powoli ubijaj polentę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż gruby i gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
SOS warstwowy, polenta, ser w naczyniu do pieczenia: przygotuj naczynie do pieczenia, pędzel 8x8x2 pyrex lub ceramiczne naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
1/3 sosu rozprowadzić na dnie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Polentę polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Posypać połową sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
10
Wlać kolejną trzecią sosu na ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Pozostałą połowę polenty zalać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
12
Posypać pozostałym serem, przykryć pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
14
Piec: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Piec do całkowitego ogrzania przez, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Ostudzić przez 10 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn