Polenta zapiekanka z Fontinanem i sosem pomidorowym wymaga ok. około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 612 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest idealny do Zima. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polenta Z Rozdrobnionym Kurczakiem, Fontiną I Sosem Maślanym Z Szałwii, Polenta z rozdrobnionym kurczakiem, Fontiną i sosem maślanym z szałwii, oraz Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, dodać cebulę, marchew i seler. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta, a marchew po prostu zmięknie (5-10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodać pomidory i ich sok (rozbić pomidory, jak umieścić je w), pietruszka, i oregano. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, odkryte, aż sos zmniejsza się do około 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4
Wymieszać ze świeżą bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
5
Zrób polentę: w dużym rondlu przynieś ćwierć wody do wrzenia, dodaj łyżeczkę soli. Powoli ubijaj polentę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż gruby i gotowane przez, o 10 protokół.
SOS warstwowy, polenta, ser w naczyniu do pieczenia: przygotuj naczynie do pieczenia, pędzel 8x8x2 pyrex lub ceramiczne naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina