Polenta zapiekana z sosem pomidorowo-borowikowym

Polenta zapiekana z sosem pomidorowo-borowikowym
Polenta zapiekana z sosem pomidorowo-borowikowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 20g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pinot noir, parmezan, paczki polenta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta z dzikich grzybów z sosem borowikowym, Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów, oraz Maui cebula i kozi ser Tortellini z sosem pomidorowo-porzeczkowym i borowikami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, połączyć grzyby i 1/2 szklanki wrzącej wody i odstawić, aż kuleje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W międzyczasie pokrój polentę w poprzek na plasterki o grubości 1/2 cala. Podziel plastry między 4 płytkie 2-szklanki zapiekane dania lub ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Piec w piekarniku 450 do nagrzania, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Gdy polenta piecze, delikatnie pocieraj grzyby, aby uwolnić ziarno, a następnie wyciągnij z wody, wyciśnij do sucha i drobno posiekaj. Płyn rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Umieść grzyby na patelni o średnicy 10-12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wlać większość moczonego płynu, odrzucając ziarnistą pozostałość.
7
Dodaj pomidory, Wino i bazylię. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować około 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Wyjmij polentę z piekarnika i równomiernie na niej łyżkę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Posypać serem jack i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10
Broil 6 cali od ciepła, aż sery zaczną brązowieć, o 6 protokół.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn