Polenta zapiekana z sosem pomidorowo-borowikowym
Polenta zapiekana z sosem pomidorowo-borowikowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 20g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pinot noir, parmezan, paczki polenta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta z dzikich grzybów z sosem borowikowym, Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów, oraz Maui cebula i kozi ser Tortellini z sosem pomidorowo-porzeczkowym i borowikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć grzyby i 1/2 szklanki wrzącej wody i odstawić, aż kuleje, o 5 protokół.
W międzyczasie pokrój polentę w poprzek na plasterki o grubości 1/2 cala. Podziel plastry między 4 płytkie 2-szklanki zapiekane dania lub ramekins.
Piec w piekarniku 450 do nagrzania, około 5 minut.
Gdy polenta piecze, delikatnie pocieraj grzyby, aby uwolnić ziarno, a następnie wyciągnij z wody, wyciśnij do sucha i drobno posiekaj. Płyn rezerwowy.
Umieść grzyby na patelni o średnicy 10-12 cali.
Wlać większość moczonego płynu, odrzucając ziarnistą pozostałość.
Dodaj pomidory, Wino i bazylię. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować około 5 minut, często mieszając.
Wyjmij polentę z piekarnika i równomiernie na niej łyżkę sosu.
Posypać serem jack i parmezanem.
Broil 6 cali od ciepła, aż sery zaczną brązowieć, o 6 protokół.