Polenta z serem pleśniowym i czosnkiem
Polenta z serem pleśniowym i czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 254 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Mieszanka sera, polenta instant, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kremowy kozi ser Polenta z zielenią czosnkową, Kukurydza i kozi ser Polenta z Garlicky Summer Squash, oraz Polenta pieczona z Chardą Szwajcarską i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty, 2 do 3 protokół.
Dodać chard, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż chard jest miękka, 4 do 5 protokół. Tymczasem w średnim rondlu zagotuj 4 szklanki wody.
Dodać 1 łyżkę soli. Powoli ubijaj polentę. Gotować, ubijając stale, aż polenta zgęstnieje, 3 do 4 minut. Polenta podzielić między miseczki i top z chard i ser pleśniowy. Wskazówka: zrobić podwójną partię polenty i rezerwy pół w naoliwionej patelni bochenek na szybkie danie później w tygodniu. Wystarczy pokroić polentę i chrupiące go popping go w brojlerów lub patelni smażenia.