Polenta z serem Gorgonzola
Polenta z serem Gorgonzola wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 54 centy za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 339 kalorii, 7G białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. 4 osoby były pod wrażeniem tej receptury. Tylko nielicznym bardzo spodobał się ten dodatek. Mieszanka dodatkowej soli i pieprzu, masła, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 26%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Polenta z czerwonej papryki z gorgonzolą, Polenta z Gorgonzolanem i migdałami, oraz Polenta z porami i gorgonzolą podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6 szklanek wody do wrzenia w ciężkim dużym rondlu.
Dodać 1 3/4 łyżeczki soli. Stopniowo ubijamy mąkę kukurydzianą. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, a mąka kukurydziana będzie delikatna, często mieszając, około 20 minut. Po 10 minutach możesz przełączyć się na drewnianą łyżkę, aby ułatwić mieszanie.
Dodać masło, śmietanę i Gorgonzolę i mieszać, aż ser się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełóż polentę do miski i podawaj.
Uwaga: jeśli robisz polentę z wyprzedzeniem, umieść ją na podwójnym kotle i przykryj folią, aby utrzymać ciepło.