Polenta z rumianym masłem i sosem grzybowym

Polenta z rumianym masłem i sosem grzybowym
Polenta z rumianym masłem i sosem grzybowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 53 grosze za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, sok z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Prosciutto i pieczarkowe Ravioli z bazyliowym sosem maślanym, Herbed Veggie Risotto z sosem grzybowym z rumianym masłem # TripleSBites, oraz Pieczarkowe Ravioli z rumianym masłem z szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 4 szklanki wody i soli w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień i gotować 8 minut lub aż gruby, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj 1 łyżkę masła; mieszaj, aż masło się rozpuści. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj posiekaną szalotkę na patelnię, i gotować 2 protokół lub aż rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać grzyby cremini na patelnię; gotować 4 protokół lub do lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Połączyć bulion z kurczaka, sok i skrobia kukurydziana w małej misce, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę bulionu do mieszaniny grzybów i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GrzybyGrzyby
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Zdjąć z ognia i wymieszać 2 łyżki szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
9
Umieść około 1/3 szklanki polenty w każdej z 8 misek; top każdej porcji z około 1/4 szklanki mieszanki grzybowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Każdą porcję posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn