Polenta z pieczoną czerwoną papryką i serem Fontina

Polenta z pieczoną czerwoną papryką i serem Fontina to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ser fontina, polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Kotlety wieprzowe faszerowane fontinanem i Prosciutto z grillowanymi Polentami i pieczonymi winogronami kalifornijskimi, oraz Tosty Polenta z cebulą balsamiczną, pieczoną papryką, fetą i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę pokroić na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu umieścić, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać; pokroić w paski. Odstawić.
Pomidory odsączyć na sicie nad miską; zapas płynu. Odstawić.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu; dodaj posiekane pomidory. Gotować 1 minutę. Stopniowo dodawać płyn pomidorowy; dusić 1 minutę.
Dodać paski pieprzu; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Rozprowadź 1/4 szklanki sosu pieprzowego na dnie 13 x 9-calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż plastry polenty na sosie pieprzowym; rozłóż pozostały sos pieprzowy na polencie.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut.
Dekoruj bazylią, w razie potrzeby.