Polenta z pieczoną czerwoną papryką i serem Fontina

Polenta z pieczoną czerwoną papryką i serem Fontina
Polenta z pieczoną czerwoną papryką i serem Fontina to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ser fontina, polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Kotlety wieprzowe faszerowane fontinanem i Prosciutto z grillowanymi Polentami i pieczonymi winogronami kalifornijskimi, oraz Tosty Polenta z cebulą balsamiczną, pieczoną papryką, fetą i tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Paprykę pokroić na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
3
Połówki pieprzu umieścić, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Odstawić na 15 minut. Obrać; pokroić w paski. Odstawić.
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Pomidory odsączyć na sicie nad miską; zapas płynu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu; dodaj posiekane pomidory. Gotować 1 minutę. Stopniowo dodawać płyn pomidorowy; dusić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać paski pieprzu; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
10
Zdjąć z ognia.
11
Rozprowadź 1/4 szklanki sosu pieprzowego na dnie 13 x 9-calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż plastry polenty na sosie pieprzowym; rozłóż pozostały sos pieprzowy na polencie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Ostry SosOstry Sos
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
13
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Dekoruj bazylią, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn