Polenta z pancettą i szałwią
Polenta przepis z Pancettan i szałwii może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 165 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz polentę, oliwę z oliwek, sól i świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia, oraz Krewetki i Pancettan na Polencie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2 1/2-do 3-Quart patelni na średnim ogniu, mieszać pancetta w oliwie z oliwek, aż chrupiące i zaczynają brązowy, o 5 protokół. Łyżką z rowkiem przełóż połowę pancetty do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Dodać posiekaną szałwię na patelnię i mieszać, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać 5 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Wykonując kroki 2 i 3 podstawowej receptury polenta, dodaj polentę (pomiń sól w kroku
i gotować do miękkości, aby ugryźć.
Dodać sól i świeżo zmielony pieprz do smaku (pominąć masło).
Chochla polenta do miski i top z reserved pancetta.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.