Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Polenta Tortan. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 18g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, koszerną sól i pieprz, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polenta Torta, Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta), oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Posmaruj 9-calową sprężynową patelnię. Spód i boki wyłożyć papierem do pieczenia. Dla warstwy pomidorów: w patelni 12-calowej nonstick rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
2
Dodać szalotki i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Zdjąć patelnię z ognia i lekko ostudzić. Wymieszać z pomidorami. Odstawić patelnię do ognia i dodać płatki czerwonej papryki. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż większość płynu odparuje i mieszanina utworzy masywny SOS, 15 do 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Do sosu beszamelowego: w rondlu 1-quart roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładka, 1 do 2 protokół. Stopniowo dodawać mleko, stale ubijając, aby zapobiec grudkom. Wymieszać gałkę muszkatołową i 1/4 łyżeczki soli. Dusić na średnim ogniu, stale ubijając, aż sos będzie gęsty i gładki, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Do pesto: w robocie kuchennym, połączyć bazylia, parmezan, orzeszki piniowe, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pulsuj, aż drobno posiekasz. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż mieszanina utworzy gładką pastę. Pesto wymieszać z sosem beszamelowym, aż będzie gładkie. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Dla polenty: w dużym, ciężkim rondlu przynieś 6 szklanek wody i 1 łyżkę soli do wrzenia na średnim ogniu. Stopniowo trzepać w mączce kukurydzianej. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje i mąka kukurydziana jest delikatna, 10 do 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem. Aby złożyć torta: pracując szybko, rozłóż połowę ciepłej polenty w równomiernej warstwie na dnie przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać mieszaninę pesto i rozprowadzić na wierzchu polenty. Łyżka pozostała polenta na górze i wygładzić łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Funtów Jeżyn (około
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
12
Na wierzchu rozprowadzić mieszankę pomidorową. Schłodzić tortę w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż warstwy nie ustawi, o 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
13
Wyjmij zewnętrzny pierścień z patelni, a następnie usuń pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Tortę ułożyć na talerzu i pokroić w cienkie kliny.
15
Podawać z pieczywem z grilla. Uwaga kucharza: do tosty orzeszki piniowe, ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
16
Piec w piekarniku 350 stopni F, aż lekko tosty, 6 do 8 protokół. Całkowicie schłodzić przed użyciem.