Polenta smażona z salsą z białej fasoli

Smażona Polenta z białą fasolą Salsan to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 829 kalorii, 21g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka czosnku, krem knudsen, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona biała ryba z polentą i skórką pomarańczową, Zupa z białej fasoli i jarmużu z kozim serem Polenta, oraz Zupa z białej fasoli ze smażoną szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz paprykę, ziarna kukurydzy, kolendrę, białą fasolę, czosnek i sok z limonki w małej misce. Doprawić solą i przykryć.
Odstawić do mieszania smaków; około 15 minut.
Rozgrzać olej na średniej patelni na małym średnim ogniu.
Dodać plastry polenty i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Ułóż polentę na talerzu i wierzch z salsą fasolową i dollops kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.