Polenta smażona na patelni
Polenta smażona na patelni może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 239 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 93 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szałwii, selera, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Polenta z kurczaka BBQ z jajkiem sadzonym, Smażona ciecierzyca Polenta (panelle), oraz Smażone Garbanzo Polenta-Panelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 1/4 szklanki masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać cebulę, seler, i czosnek, i smażyć 3 do 5 minut lub do miękkości.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia; stopniowo wymieszać mąkę kukurydzianą i kolejne 3 składniki. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, często mieszając, 10 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem.
Wlać mieszaninę do lekko nasmarowanej 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; przykryć i schłodzić 3 do 12 godzin lub do firmy.
Pokrój polentę na 12 trójkątów.
Roztopić 1 Łyżkę. masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 3 polenta trójkąty, i gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Przełożyć do naczynia i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałą polentą i 3 łyżkami. masło.