Polenta pieczona z pieczarkami i gorgonzolą

Polenta pieczona z pieczarkami i gorgonzolą
Pieczona Polenta z pieczarkami i gorgonzolą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 305 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kurczak duszony z pieczarkami i polentą pieczoną w piekarniku, Polenta z porami i gorgonzolą, oraz Polenta z czerwonej papryki z gorgonzolą.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350 F. doprowadzić 4 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ubijając stale, powoli dodaj polentę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodać 1 1/2 łyżeczki soli i masła. Zmniejszyć ogień i dusić, często mieszając, przez 10 do 15 minut. Wymieszać z serem śmietankowym i 1/2 szklanki Gorgonzoli. Tymczasem na dużej patelni, na średnim ogniu, rozgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
GorgonzolaGorgonzola
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać połowę grzybów i gotować przez 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
5
Dodać połowę szalotki i gotować przez 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
6
Przenieść na talerz. Powtórz z pozostałym olejem, grzybami i szalotką. Pieczarki doprawiamy pieprzem, tymiankiem i pozostałą solą. Masło 8-lub 9-calowe naczynie do pieczenia lub osiem 6-uncji ramekin. Wymieszać 2/3 grzybów w polencie i przenieść do przygotowanego naczynia lub ramekiny. Na wierzchu pozostałe grzyby i Gorgonzola.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Piec, odsłonięty, aż Gorgonzola się stopi, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn