Pieczona Polenta: Polentan al Forno może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1192 kalorii, 52g białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów, kiełbasa wieprzowa linki, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, Najlepsze klopsiki al Forno z kremową polentą, oraz Polentan Al Forno z Collard Greens, Cheddar & Ricotta.
Instrukcje
1
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać kiełbaski i gotować, obracając od czasu do czasu, aż wszystkie strony są rumiane i tłuszczu biegnie swobodnie z każdej kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
3
Usunąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu, a następnie dodać sos pomidorowy z kiełbasami, skrobanie dno zawierać wszelkie rumiane kawałki. Doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne, zmniejszyć ogień do niskiego dusić i gotować, pod przykryciem, przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
4
Kiełbaski z sosu wyjąć na deskę do krojenia, pokroić i odstawić wraz z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu i dodać sól morską i pozostałą 1 łyżkę oleju. Mieszaj mączkę kukurydzianą, trochę na raz, stale ubijając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Gotować przez 5 minut, aż polenta odejdzie od boków rondla. Obróć polentę na czystą drewnianą deskę i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie, pokroić go w paski, używając Sznurka rzeźniczego lub bardzo ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
13
Dodać tymianek i marchew i gotować, aż marchew jest dość miękka, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku
14
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tak grube jak gorące płatki, o 30 protokół. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na Gorąco
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
15
Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.