Pieczona Polenta: Polentan al Forno może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1192 kalorii, 52g białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów, kiełbasa wieprzowa linki, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, Najlepsze klopsiki al Forno z kremową polentą, oraz Polentan Al Forno z Collard Greens, Cheddar & Ricotta.
Instrukcje
1
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać kiełbaski i gotować, obracając od czasu do czasu, aż wszystkie strony są rumiane i tłuszczu biegnie swobodnie z każdej kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3
Usunąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu, a następnie dodać sos pomidorowy z kiełbasami, skrobanie dno zawierać wszelkie rumiane kawałki. Doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne, zmniejszyć ogień do niskiego dusić i gotować, pod przykryciem, przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4
Kiełbaski z sosu wyjąć na deskę do krojenia, pokroić i odstawić wraz z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu i dodać sól morską i pozostałą 1 łyżkę oleju. Mieszaj mączkę kukurydzianą, trochę na raz, stale ubijając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Gotować przez 5 minut, aż polenta odejdzie od boków rondla. Obróć polentę na czystą drewnianą deskę i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie, pokroić go w paski, używając Sznurka rzeźniczego lub bardzo ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina Wieprzowa
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Przykryć dno 9 przez 13-calowy piekarnik dowód zapiekanki lub naczynia do pieczenia z warstwą sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Dodaj warstwę plastrów polenty, następnie warstwę sera, warstwę mozzarelli i warstwę pokrojonej kiełbasy. Powtarzaj proces, aż wszystkie składniki zostaną użyte, kończąc warstwą sera.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
13
Dodać tymianek i marchew i gotować, aż marchew jest dość miękka, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
14
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tak grube jak gorące płatki, o 30 protokół. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na Gorąco
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sól Do Obramowania Szkła
15
Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.