Polenta pieczona: Polenta al Forno

Pieczona Polenta: Polentan al Forno może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1192 kalorii, 52g białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów, kiełbasa wieprzowa linki, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, Najlepsze klopsiki al Forno z kremową polentą, oraz Polentan Al Forno z Collard Greens, Cheddar & Ricotta.
Instrukcje
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać kiełbaski i gotować, obracając od czasu do czasu, aż wszystkie strony są rumiane i tłuszczu biegnie swobodnie z każdej kiełbasy.
Usunąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu, a następnie dodać sos pomidorowy z kiełbasami, skrobanie dno zawierać wszelkie rumiane kawałki. Doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne, zmniejszyć ogień do niskiego dusić i gotować, pod przykryciem, przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Kiełbaski z sosu wyjąć na deskę do krojenia, pokroić i odstawić wraz z sosem.
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu i dodać sól morską i pozostałą 1 łyżkę oleju. Mieszaj mączkę kukurydzianą, trochę na raz, stale ubijając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Gotować przez 5 minut, aż polenta odejdzie od boków rondla. Obróć polentę na czystą drewnianą deskę i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie, pokroić go w paski, używając Sznurka rzeźniczego lub bardzo ostrego noża.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przykryć dno 9 przez 13-calowy piekarnik dowód zapiekanki lub naczynia do pieczenia z warstwą sosu.
Dodaj warstwę plastrów polenty, następnie warstwę sera, warstwę mozzarelli i warstwę pokrojonej kiełbasy. Powtarzaj proces, aż wszystkie składniki zostaną użyte, kończąc warstwą sera.
Piec w piekarniku 25 minut.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchew i gotować, aż marchew jest dość miękka, o 5 protokół więcej.
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tak grube jak gorące płatki, o 30 protokół. Doprawić solą, do smaku.
Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.