Polenta Miękka
Miękki Polentan to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 18g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Mieszanka soli, grubej polenty, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Podobne przepisy to Polenta Miękka, Miękka Polenta z Mascarpone, oraz Miękki Parmigiano Polenta.
Instrukcje
W 4-do 6-quart patelni na średnim ogniu, doprowadzić 9 szklanek wody do wrzenia.
Ubić solą i polentą. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż polenta jest gładka do smaku, 25 do 30 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i parmezanem; dodać pieprz do smaku. Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.