Polenta kukurydziana z pomidorami, bazylią i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj polenty z dwóch kukurydzy z pomidorami, bazylią i serem. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 7. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ziarna kukurydzy, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Spróbuj Kremowa bazylia polenta z pieczonymi pomidorami, Kurczak ze świeżą kukurydzą, pomidorami i kremową polentą, oraz Polenta kukurydziana na słodko z pieczonymi pomidorami i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać bulion, kukurydzę i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Powoli dodaj polentę, mieszając trzepaczką, aż polenta będzie gęsta (około 5 minut).
Dodać ser, mieszając do rozpuszczenia. Wymieszać z solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia; posypać pomidorem i bazylią.