Polentan i małże: Polenta con le Vongole jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 491 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką.
Instrukcje
1
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia i dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Powoli ubijaj polentę do wody w górnej części podwójnego kotła, ubijając w 1 kierunku, aby uniknąć tworzenia grudek. Kontynuuj ubijanie, skrobanie DNA i rogów garnka przez 5 minut. Kiedy polenta zaczyna się zagęszczać, przykryj ją i dopasuj górną część podwójnego kotła do dolnej części podwójnego kotła. Gotować przez 90 minut, mieszając co 30 minut. Gdy będzie gotowy, obróć go na deskę.
Gdy polenta będzie gotowa do podania, rozgrzej oliwę na średnim ogniu na dużej patelni i dodaj czosnek. Gotować, aż będzie złoty kolor, a następnie dodać sos pomidorowy, Wino, i płatki czerwonej papryki, i gotować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Czosnek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj małże, przykryć patelnię i gotować przez 5 protokół, aż wszystkie się otworzą. Odkryj i gotuj przez dodatkowe 5 minut, wyrzuć wszystkie, które nie otwierają się. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podawać klin polenta na każdym z 6 podgrzewanych talerzy obiadowych i łyżką niektóre z sosem do gotowania Małży nad nim. Małże podzielić równomiernie między talerze i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchew i gotować, aż marchew jest dość miękka, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tak grube jak gorące płatki, o 30 protokół. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na Gorąco
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.