Polenta grillowana z kukurydzą i parmezanem

Polenta grillowana z kukurydzą i parmezanem
Grillowana Polenta z kukurydzą i parmezanem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka ziaren kukurydzy, oliwy z oliwek, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Parmezan Polenta steki z sałatką pomidorowo-kukurydzianą, Parmezan Polenta steki z sałatką pomidorowo-kukurydzianą i Cri, oraz Grillowana Polenta z Marinarą, parmezanem i bazylią.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj kukurydzę; smażyć aż do ogrzania przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
5
Zdjąć z ognia.
6
Przynieś 2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli, aby zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Ubić mąkę kukurydzianą i 1 szklankę wody w średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Mieszankę mąki kukurydzianej ubić do wrzącej wody; powrócić do wrzenia. Gotować, aż polenta będzie gładka i gęsta, często mieszając, o 30 protokół. Wymieszać mieszankę kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Szczotka 11x7x2-calowy talerz z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Polenta rozprowadzić w naczyniu. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
12
Grill szczotkowy z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Pokrój polentę na 12 kwadratów.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
14
Posmaruj obie strony olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Miejsce na grillu; przykryć grill. Grilluj, aż polenta będzie złotobrązowa, około 3 minut na stronę, posypując serem w ostatniej chwili.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
16
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn