Pokrój i upiecz cytrynowe perełki
Slice 'n' Bake Lemon Gems to przystawka dla 28 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 104 kalorie . Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką kolorowe nonpareils, skrobię kukurydzianą, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to Apricot Slice , Baked Cinnamon Apple Slice Snack i Lemon Blondies with Lemon Glaze .
Instrukcje
W małej misce ubij masło i cukier puder, aż masa będzie lekka i puszysta. Dodaj skórkę z cytryny.
Wymieszaj mąkę i skrobię kukurydzianą; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki i dobrze wymieszaj. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie łatwo się ją obrabiało.
Uformuj wałek o średnicy 1-3/4 cala; zwiń w nonpareils. Zawiń w folię spożywczą. Schłodź w lodówce przez 2-3 godziny lub do momentu stężenia.
Rozgrzej piekarnik do 375°. Rozwiń i pokrój na plasterki o grubości 1/4 cala.
Układać w odstępach 2,5 cm na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piecz przez 9-11 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe, a brzegi lekko zrumienione. Ostudź przez 1 minutę przed wyjęciem na kratkę, aby całkowicie ostygło.
W małej misce wymieszaj składniki lukru.
Rozsmaruj na ciasteczkach.