Czosnkowo-ziołowa pieczona noga jagnięcina
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać czosnkowo-ziołowe pieczone nogi jagnięciny spróbować. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona noga jagnięcina z ziołami i czosnkiem, Czosnek i zioła pieczona jagnięcina na ziemniakach boulangère, oraz Włoska Pieczeń Ziołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć rozmaryn, tymianek, pietruszka, czosnek, skórka, filety anchois, pieprz i olej w robocie kuchennym; puree, aż do dość gładkiej pasty tworzy, skrobanie w dół boki miski, jeśli to konieczne. Pat jagnięcina suche i zrobić 1-calowe głębokie szczeliny na całym małym, ostrym nożem. Wcierać pastę na jagnięcinę i w szczeliny.
Umieścić jagnięcinę na stojaku w dużej patelni do pieczenia, przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Przenieść na blat 1 godzinę przed pieczeniem.
Rozgrzej piekarnik do 204°. piecz jagnięcinę przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę pieca do375 i piecz, aż termometr włożony w najgrubszą część jagnięciny, nie dotykając kości, zarejestruje135 dla średnio rzadkich (temperatura wzrośnie do145, gdy jagnięcina spocznie), 1 do 1 1/4 godziny dłużej.
Wyjąć jagnięcinę z piekarnika, przykryć luźno folią i odstawić na 20 minut.