Pieczywo Z Boczku Klonowego
Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. 254 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i zbierz sól, tłuszcz z boczku, mąkę chlebową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczywo Z Boczku Klonowego, Klonowy Bekon Małpi Chleb, oraz Boczek Klon Małpi Chleb.
Instrukcje
Kiedy gotujesz boczek, upewnij się, że rezerwujesz 2 łyżki tłuszczu na chleb. Proponuję gotować go tak, aby był super chrupiący i kruchy.
Umieść wodę, drożdże, syrop klonowy i mąkę chlebową w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do chleba. Zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne.
Dodaj sól, ekstrakt z klonu (jeśli używasz) pokruszony boczek i tłuszcz z boczku. Kontynuuj ugniatanie, aż wszystkie składniki będą dobrze zintegrowane. Przykryj miskę folią i odstaw na bok, aż ciasto podwoi się, około godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni, wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem lub posypać mąką kukurydzianą i mąką powierzchnię roboczą. Ciasto obrócić i delikatnie przycisnąć do degas. Uformuj go w ciasną kulkę, uszczelniając szew na dole.
Na przygotowaną blachę do pieczenia ułożyć ciasto, szew w dół. Przykryć folią i odstawić do podwojenia, około 40 minut.
Wyjmij folię, ukoś Bochenek według uznania i piecz w temperaturze 350 stopni, aż ładnie się zarumienią, około 35 minut.Przenieś chleb do stojaka, aby całkowicie ostygł przed krojeniem.