Pojedyncze Anyżowo-Pomarańczowe Flanki
Indywidualne Anyżowo-pomarańczowe flanki to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 331 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, skórka pomarańczowa, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Flanki Indywidualne, Kremowe Pomarańczowe Flanki, oraz Flanki kawowo-Kardamonowe z pomarańczowym Crème Fraîche.
Instrukcje
Połączyć cukier i wodę w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 3 minut), mieszając od czasu do czasu. Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, wywracając szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanek.
Umieścić anyż w czystym młynku do kawy lub blenderze; przetwarzać do drobno zmielonego.
Połącz anyż i pozostałe składniki, dobrze mieszając trzepaczką.
Wlać do przygotowanych ramekinów.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny na noc.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.