Podwójny Kubek Kokosowy

Podwójny Kubek Kokosowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać Double Coconut Cup Custards spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 468 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany, krem kokosowy, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremy Kokosowe, Pieczone Kremy Kokosowe, oraz Krem kokosowy z truskawkami i limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do przygotowania: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. lekko posmaruj osiem 4-uncjowych ramekinów lub sufletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
1
Podgrzać mleko z filiżanką śmietany w średnim rondlu na średnim ogniu, aż skóra się uformuje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 8 godzin.
4
Wlać mieszaninę z kokosem przez sitko o drobnych oczkach wyłożone gazą do 2-filiżanki płynu miarki, naciskając na ciała stałe z tyłu łyżki, aby usunąć cały płyn. (Lub umieścić kokos w kawałku gazę i wykręcić go, aby usunąć cały płyn.) Powinno być około szklanki mleka kokosowego. Zarezerwuj kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
SernikSernik
5
Dodać do płynu wystarczającą ilość pozostałej śmietany do równej 2 szklanki, a następnie przenieść do czystego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać brązowy cukier i fasolę wanilii i podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, aż skóra tworzy. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
7
Zdjąć z ognia i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki śmietany. Ostudzić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
8
Żółtka ubić w średniej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać gorącą śmietanę do żółtek w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach lub nasadkę porcelanową do 4-filiżanki miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
11
Krem wlać równomiernie do przygotowanych ramek i umieścić na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Umieść patelnię w piekarniku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
13
Piec przez 35 minut, obrócić patelnię i piec jeszcze przez 20 minut lub do momentu, gdy centra są po prostu ustawione (nóż włożony do środka wyjdzie czysty).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
14
Wyjmij krem z patelni do pieczenia i umieść na regale chłodzącym do temperatury pokojowej. Schłodzić krem, odsłonięty, w lodówce, przez 2 godziny. Gdy zimno, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Kremy mogą być wykonane do 2 dni wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Aby krem kokosowy: w międzyczasie, zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°. wrzucić filiżankę zastrzeżonego kokosa z 1 łyżką cukru cukierników na blasze ciastka i rozprowadzić w jednej warstwie. Toast na środkowym stojaku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 minut, lub do złotego koloru. Obserwuj to uważnie, ponieważ kokos może szybko się spalić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem KokosowyKrem Kokosowy
KokosKokos
Pliki CookiePliki Cookie
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
16
Drobno posiekać pozostałe zastrzeżone kokosa w mini robocie kuchennym; odstawić. Śmietanę, 1 łyżeczkę cukru cukierniczego i ekstrakt waniliowy ubić w średniej misce do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć w posiekanym kokosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KokosKokos
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Aby złożyć deser: Top schłodzone kremy z odrobiną kremu kokosowego, a następnie posypać każdy z łyżeczką prażonego kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
KokosKokos
18
Podawać z plastrami ananasa, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
19
artykuł var
20
Typ_27_data = {};
21
artykuł
22
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn