Podwójny Kubek Kokosowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać Double Coconut Cup Custards spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 468 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany, krem kokosowy, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremy Kokosowe, Pieczone Kremy Kokosowe, oraz Krem kokosowy z truskawkami i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do przygotowania: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. lekko posmaruj osiem 4-uncjowych ramekinów lub sufletów.
Podgrzać mleko z filiżanką śmietany w średnim rondlu na średnim ogniu, aż skóra się uformuje, około 4 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z kokosem.
Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 8 godzin.
Wlać mieszaninę z kokosem przez sitko o drobnych oczkach wyłożone gazą do 2-filiżanki płynu miarki, naciskając na ciała stałe z tyłu łyżki, aby usunąć cały płyn. (Lub umieścić kokos w kawałku gazę i wykręcić go, aby usunąć cały płyn.) Powinno być około szklanki mleka kokosowego. Zarezerwuj kokosa.
Dodać do płynu wystarczającą ilość pozostałej śmietany do równej 2 szklanki, a następnie przenieść do czystego średniego rondla.
Dodać brązowy cukier i fasolę wanilii i podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, aż skóra tworzy. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Zdjąć z ognia i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki śmietany. Ostudzić przez 5 minut.
Żółtka ubić w średniej misce do połączenia.
Dodać gorącą śmietanę do żółtek w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając.
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach lub nasadkę porcelanową do 4-filiżanki miarki.
Krem wlać równomiernie do przygotowanych ramek i umieścić na patelni do pieczenia.
Umieść patelnię w piekarniku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię folią aluminiową.
Piec przez 35 minut, obrócić patelnię i piec jeszcze przez 20 minut lub do momentu, gdy centra są po prostu ustawione (nóż włożony do środka wyjdzie czysty).
Wyjmij krem z patelni do pieczenia i umieść na regale chłodzącym do temperatury pokojowej. Schłodzić krem, odsłonięty, w lodówce, przez 2 godziny. Gdy zimno, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Kremy mogą być wykonane do 2 dni wcześniej.
Aby krem kokosowy: w międzyczasie, zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°. wrzucić filiżankę zastrzeżonego kokosa z 1 łyżką cukru cukierników na blasze ciastka i rozprowadzić w jednej warstwie. Toast na środkowym stojaku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 minut, lub do złotego koloru. Obserwuj to uważnie, ponieważ kokos może szybko się spalić. Odstawić.
Drobno posiekać pozostałe zastrzeżone kokosa w mini robocie kuchennym; odstawić. Śmietanę, 1 łyżeczkę cukru cukierniczego i ekstrakt waniliowy ubić w średniej misce do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć w posiekanym kokosie.
Aby złożyć deser: Top schłodzone kremy z odrobiną kremu kokosowego, a następnie posypać każdy z łyżeczką prażonego kokosa.
Podawać z plastrami ananasa, jeśli chcesz.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;