Podwójny Budyń Czekoladowy
Podwójny budyń czekoladowy to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Podwójny Budyń Czekoladowy, Podwójny Budyń Czekoladowy, oraz Podwójny Budyń Czekoladowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ubić żółtka i cukier do jasnożółtej i gęstej masy w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, na średniej prędkości. Na małej prędkości, dodać skrobię kukurydzianą, kakao w proszku, i sól. Mleko zagotować w średnim rondlu i z małym mikserem powoli wlać gorące mleko do mieszanki czekoladowej.
Dobrze połączyć, a następnie wlać mieszaninę z powrotem do patelni.
Gotować mieszaninę na małym ogniu, stale mieszając trzepaczką lub drewnianą łyżką, aż zgęstnieje. Jeśli mieszanina zacznie się skrzepnąć, usuń ją z ognia i energicznie ubij trzepaczką do drutu.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać czekoladę, masło, wanilię i śmietanę i wymieszać, aż czekolada i masło stopią się.
Wlać do misek do serwowania.
Na wierzch budyniu ułożyć folię i dokładnie schłodzić.