Podwójnie Czekoladowe Ciasto Chanukowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Podwójnie czekoladowego tortu Chanukowego. Ten przepis służy 12 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 747 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, olej roślinny, natychmiastowe espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Z Głęboką Ciemną Czekoladą, Tort z głęboką czekoladą z mleczkiem miętowym Marshmallow, oraz Podwójne Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Patelnie olejowe i dna linii z okrągłymi pergaminami, a następnie kurz tylko proszkiem kakaowym, wybijając nadmiar.
Ubij razem wodę, mleko kokosowe, 3/4 szklanki oleju, jajka i wanilię w misce, aż dobrze wymieszane i gładkie.
Do dużej miski przesiać mąkę, cukier, 3/4 szklanki kakao w proszku, proszek do pieczenia i sodę oraz sól.
Dodaj mokre składniki do mieszanki mąki i ubijaj, aż będą gładkie.
Podzielić ciasto między patelniami i piec, aż tester wyjdzie czysty i warstwy po prostu zacząć odciągać od strony patelni, 25 do 30 minut.
Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojaku 30 minut, a następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić ciasta na stojaku.
Usunąć pergamin i całkowicie ostudzić.
Połącz mleko kokosowe, chipsy czekoladowe i espresso w proszku w żaroodpornej misce. Ustaw miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i podgrzewaj, ubijając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Wyjąć miskę z patelni i ubić w syropie kukurydzianym i wanilii.
Schłodzić lukier, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje i nadaje się do smarowania, około 2 godzin. (Aby szybko schłodzić, umieść miskę w zamrażarce i od czasu do czasu mieszaj, aż mieszanina czekolady będzie zagęszczona i nadająca się do smarowania, 20 do 30 minut.)
Rozłóż lukier obficie między warstwami ciasta i na górze i po bokach.
* Jeśli chcesz, aby ciasto było całkowicie bezmleczne, użyj chipsów czekoladowych oznaczonych jako bezmleczne, takich jak Chocolate Dream lub Sunspire. Można je znaleźć w sklepach z naturalną żywnością oraz w sekcji zdrowej żywności w niektórych supermarketach; Trader Joe ' s sprzedaje również własną markę bezmlecznych chipsów czekoladowych.* Jeśli przez przypadek polewa czekoladowa zbyt długo się schładza i staje się zbyt gęsta do pracy, rozpuść ją ponownie na patelni z ledwo gotującą się wodą, a następnie schłodź przez krótszy czas.* Warstwy ciasta poprawiają smak, jeśli zostaną wykonane z wyprzedzeniem. Przechowywać schłodzone między warstwami pergaminu i szczelnie owinięte w folię, 1 dzień, lub zamrozić 1 tydzień. Mróz, gdy warstwy są jeszcze zimne, lub rozmrażać lekko, jeśli zamrożone.* Matowe ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i przechowywać przykryte i schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Resztki przechowuj-jeśli masz szczęście mieć jakiekolwiek-przykryte i schłodzone, przez kilka dni.