Podwójne Lody Czekoladowo-Malinowe
Podwójne lody czekoladowo-malinowe to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 389 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, brązowy cukier, sok żurawinowy z malin i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Podwójne Lody Truskawkowo-Czekoladowe, Podwójne czekoladowe babeczki wypełnione malinami z czekoladowym Ganache, oraz Podwójny Tort Czekoladowo-Malinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Migdały pieczone na średniej patelni na średnim ogniu, wstrząsając, aż orzechy będą pachnące i tosty, o 8 protokół.
Niech migdały ostygną, a następnie grubo posiekać.
Roztopić masło w tej samej patelni; dodać brązowy cukier i sok z cytryny i gotować, stale mieszając widelcem, aż stopi się i gładka.
Dodać sok żurawinowo-malinowy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować do zmniejszenia o połowę, zdjąć z ognia i dodać maliny. Mieszaj delikatnie przez 1 do 2 minut, aż jagody będą ciepłe i sos lekko ostygnie.
Łyżka lodów do misek do lodów lub szklanek parfait, łyżka sosu na wierzchu i posypać prażonymi migdałami i wiórkami czekoladowymi.