Podwójne czekoladowe babeczki Dorie Greenspan
Przepis Dorie Greenspan ' s Double Chocolate Cupcakes może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 5 godzin. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Serious Eats ma 51 fanów. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Mieszanka masła, mąki, słodko-gorzkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dorie Greenspan ' s Go-to Beef Daube, Crash-o-Cookies od Dorie Greenspan, oraz The Best Banana Bundt Cake (Dorie Greenspan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej do 350 Stopni Fahrenheita. Dopasuj 12 form z puszki na muffinki do papierowych kubków na muffinki.
Umieścić na blasze do pieczenia i odstawić.
Ubić razem mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Odstawić. Pracując z mikserem stojącym lub mikserem ręcznym i dużą miską, ubijaj masło ze średnią prędkością, aż będzie miękkie i kremowe.
Dodać cukier i ubijać przez dwie minuty, aż do wymieszania z masłem.
Dodaj jajko, następnie żółtko, ubijając przez 1 minutę między każdym dodatkiem i skrobając boki miski w razie potrzeby. Beat w wanilii, a następnie zmniejszyć prędkość miksera do niskiej i dodać połowę suchych składników, mieszając tylko, aż znikną. Zeskrobać miskę i dodać maślankę, mieszając aż do włączenia, a następnie wymieszać w pozostałych suchych składników. Zeskrobać miskę, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać ręcznie gumową szpatułką. Podziel ciasto równomiernie na przygotowane formy.
Piec przez 22-25 minut, lub aż wierzchołki ciasta są sprężyste i tester włożony do centrów wychodzi czysty.
Przenieś patelnię na muffinki do regału chłodzącego i pozostaw ciasta do ostygnięcia na 5 minut, zanim je zdemontujesz. Schłodzić do temperatury pokojowej przed oszkleniem.
Zrobić glazurę: roztopić czekoladę w żaroodpornej misce nad rondlem z gotującą się wodą.
Przenieś miskę do lady i pozostaw na pięć minut. Wymieszać przesiany cukier cukierniczy, a następnie kawałki zimnego masła. Mieszaj, aż masło całkowicie zniknie w czekoladzie. Użyj małej szpatułki, aby rozprowadzić glazurę na babeczkach lub zanurzyć je, jeśli glazura wydaje się bardzo cienka (jeśli wolisz, pozwól glazurze ostygnąć, a następnie rozprowadź.)