Podwójne Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj podwójnego ciasta czekoladowego. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką kawę, kakao w proszku, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tort Z Podwójną Czekoladą, Podwójne Ciasto Czekoladowe, oraz Podwójne Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. i nasmaruj Patelnie. Dno linii z okrągłymi papierem woskowym i papierem smar.
Czekoladę drobno posiekać i w misce połączyć z gorącą kawą.
Pozostawić mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i mieszanina będzie gładka.
Do dużej miski przesiać cukier, mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W innej dużej misce z mikserem elektrycznym ubić jajka, aż lekko zgęstnieje i kolor cytrynowy (około 3 minut z mikserem stojącym lub 5 minut z mikserem ręcznym). Powoli dodawać olej, maślankę, wanilię i roztopioną mieszaninę czekolady do jaj, ubijając, aż dobrze się połączą.
Dodać mieszaninę cukru i ubić na średniej prędkości, aż po prostu dobrze połączone. Dziel ciasto między patelniami i piec w środku piekarnika, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut.
Chłodzić warstwy całkowicie w patelniach na stojakach. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwróć warstwy na stojaki. Ostrożnie usunąć papier woskowy i całkowicie ostudzić warstwy. Warstwy ciasta mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane, dobrze owinięte folią, w temperaturze pokojowej.
Czekoladę drobno posiekać. W rondlu 1 1/2 - do 2-quart doprowadzić śmietanę, cukier i syrop kukurydziany do wrzenia na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę, ubijając aż czekolada się rozpuści.
Masło pokroić na kawałki i dodać do lukru, ubijając, aż będzie gładkie.
Przenieść lukier do miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż do smarowania (w zależności od użytej czekolady, może być konieczne schłodzenie lukier do konsystencji do smarowania).
Rozłóż lukier między warstwami ciasta i na górze i po bokach. Ciasto utrzymuje się, przykryte i schłodzone, 3 dni. Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej przed podaniem.