Podstawowy Sos Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj podstawowego sosu z indyka. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, wino, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Podstawowy Sos Z Kurczaka, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, oraz Miso-natarty Indyk z sosem z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kroplówki z pieczonego indyka przelać do małej, żaroodpornej miski.
Odstawić na kilka minut, aby tłuszcz urósł do góry, następnie odtłuścić tłuszcz łyżką i wyrzucić; odstawić kapanie na bok.
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu.
Włożyć cebulę i seler z wnętrza pieczonego indyka, wraz z pieczoną szyjką indyka, na patelnię. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni za pomocą płaskiej szpatułki.
Dodać wino lub sherry podczas skrobania dno patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać zastrzeżone kroplówki z powrotem na patelnię.
Wlać mieszaninę przez sitko ustawione na średniej żaroodpornej misce i odstawić. Wyrzuć cząstki stałe z filtra.Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy się spieni, równomiernie posypać mąką.
Ubić mąkę i masło razem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina (znany jako zasmażka) zmienia kolor masła orzechowego, o 5 do 7 protokół.Podczas ciągłego ubijania powoli dodawać bulion lub bulion z kurczaka i przecedzone soki z patelni. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, mając pewność, aby ubijać na krawędziach patelni, aż sos lekko zgęstnieje.
Dodać sól i pieprz do smaku.