Podstawowe żółte ciasto Scottley's
Scottley's Basic Yellow Cake to deser przeznaczony dla 16 osób. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 75 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, masło, mąkę tortową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują podstawowe żółte ciasto 1-2-3-4, podstawowe żółte ciasto i podstawowe żółte ciasto 1-2-3-4.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką okrągłe formy do ciasta o średnicy 2–9 cali.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbijaj po jednym jajku, a następnie dodaj wanilię. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodawaj mąkę na zmianę z mlekiem, cały czas mieszając, aż masa się połączy.
Wlać ciasto do przygotowanych foremek.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha.
Studzimy na blaszce przez 10 minut, następnie przekładamy na metalową kratkę i całkowicie ostudzamy.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.