Podstawowe Pączki Do Ciast
Podstawowe ciasto pączki może być tylko poranny posiłek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 280 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pączki Do Ciasta, Pączki Do Ciasta M&M, oraz Pączki Do Ciasta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól, gałkę muszkatołową i cukier. Mieszaj na niskiej prędkości.
Dodać masło i zmiksować na średnich i niskich obrotach. Mieszanina powinna przypominać gruboziarnisty piasek.
W osobnej misce, połączyć jajko, 1/4 szklanki mleka, jogurt, i wanilii. Po uruchomieniu miksera powoli wlewaj mokre składniki do mieszanki mączno-maślanej. Zeskrobać boki miski i mieszać przez 20 sekund.
Wymieszać w pozostałym mleku, trochę na raz, aż ciasto przykleja się do boków miski. Ciasto powinno być gładkie, grube i łyżkowate, podobne do wilgotnego ciasta na ciasteczka. Możesz nie potrzebować całego mleka. Przykryj folią i pozostaw na 15 do 20 minut.
Podgrzać co najmniej 2 cale oleju w garnku z ciężkim dnem, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 182°.
W przypadku tradycyjnych pączków napełnij worek rurowy wyposażony w okrągłą końcówkę o średnicy 1/3 cala. Oblicz, ile 3-calowych pączków może smażyć w garnku jednocześnie. Posmaruj pergamin o wymiarach 4 na 4 cale dla każdego kwadratu i przymocuj do każdego kwadratu pierścień o średnicy 3 cali. Ostrożnie umieścić jeden w oleju, pergamin bok do góry.
Usuń pergamin szczypcami i powtórz z kilkoma pierścieniami, uważając, aby nie przepełnić patelni. Gotować przez 1 do 2 minut z każdej strony, lub do jasnego złotego koloru. Aby upuścić pączki, wystarczy wrzucić łyżkę stołową wielkości dollops bezpośrednio do oleju i smażyć przez około 45 sekund z każdej strony lub do jasnego złotego koloru.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowym ręczniku. Powtórz z pozostałym ciasto.
Pozostawić do ostygnięcia tylko lekko przed glazury i jedzenia.
Wydrukowano za zgodą Lary Ferroni, © 2010 Sasquatch Books