Podstawowe Placki Ziemniaczane

Podstawowe Placki Ziemniaczane
Podstawowe Latkes ziemniaków może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 208 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka pieczenia ziemniaków, substytut jaj, olej canolan i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Podstawowe Placki Ziemniaczane, Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Latki Ziemniaczane.

Instrukcje

1
Rozdrabniać ziemniaki i cebulę za pomocą ostrza rozdrabniającego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Połączyć rozdrobnione ziemniaki i cebulę w durszlaku na dużej misce, podrzucając dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pozostawić mieszaninę na 15 minut, od czasu do czasu naciskając tylną łyżką, aż większość płynu spłynie.
4
Usuń durszlak z miski. Ostrożnie wylać ciecz ziemniaczaną, rezerwując grubą białą warstwę skrobi ziemniaczanej na dnie miski. Wyrzucić ciecz ziemniaczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Połączyć substytut jajka, mąkę, sól i pieprz w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut JajSubstytut Jaj
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj mieszaninę jaj do skrobi ziemniaczanej w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać mieszaninę ziemniaków i pietruszki do miski, rzucając dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 1 1/2 łyżki oleju rzepakowego do patelni, wirując do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać mieszaninę ziemniaków w 1/4-cupfuls do patelni, aby utworzyć 6 latkes; lekko spłaszczyć. Gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć latkes z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżkami oleju i pozostałą mieszaniną ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeChanukowe
Magazyn