Podstawowe Placki Ziemniaczane
Podstawowe Latkes ziemniaków może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 208 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka pieczenia ziemniaków, substytut jaj, olej canolan i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Podstawowe Placki Ziemniaczane, Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Latki Ziemniaczane.
Instrukcje
Rozdrabniać ziemniaki i cebulę za pomocą ostrza rozdrabniającego robota kuchennego.
Połączyć rozdrobnione ziemniaki i cebulę w durszlaku na dużej misce, podrzucając dobrze połączyć.
Pozostawić mieszaninę na 15 minut, od czasu do czasu naciskając tylną łyżką, aż większość płynu spłynie.
Usuń durszlak z miski. Ostrożnie wylać ciecz ziemniaczaną, rezerwując grubą białą warstwę skrobi ziemniaczanej na dnie miski. Wyrzucić ciecz ziemniaczaną.
Połączyć substytut jajka, mąkę, sól i pieprz w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj mieszaninę jaj do skrobi ziemniaczanej w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką do połączenia.
Dodać mieszaninę ziemniaków i pietruszki do miski, rzucając dobrze połączyć.
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżki oleju rzepakowego do patelni, wirując do herbu.
Dodać mieszaninę ziemniaków w 1/4-cupfuls do patelni, aby utworzyć 6 latkes; lekko spłaszczyć. Gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Zdjąć latkes z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżkami oleju i pozostałą mieszaniną ziemniaków.