Podstawowa Patelnia Cornbread
Przepis podstawowy patelnia Cornbread jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 196 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło ten chleb. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Kukurydziany Podstawowy, Chleb Kukurydziany Podstawowy, oraz Patelnia z kurczakiem Cajun z makaronem-podejście do podstawowej patelni z kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.
Miejsce 2 łyżki masła w dużym (12-calowy) Patelnia żeliwna; odstawić. W małym rondlu lub za pomocą kuchenki mikrofalowej roztopić pozostałe 6 łyżek masła; odstawić.
Umieść mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Jajka ubić w średniej misce, aż się spienią, a następnie ubić w maślance.
Wlać mieszaninę jajek do mieszanki mąki i, za pomocą gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki, mieszać, aż suche smugi zostaną po prostu włączone. (Nie przesadzać.) Złożyć w roztopionym maśle, aż tylko połączone, a następnie pozostawić mieszaninę na 5 minut.Tymczasem umieść patelnię w piekarniku, aż będzie gorąca, o 5 protokół.
Wyjąć z piekarnika i obracać roztopionym masłem, aby pokryć dno patelni.
Wlać ciasto do gorącej patelni i piec, aż złoty kolor i nóż włożony do środka wychodzi czysty, o 15 protokół.
Umieść patelnię na stojaku z drutu do ostygnięcia przez 5 minut przed podaniem. Aby służyć, pokroić kliny bezpośrednio z patelni lub niech chleb kukurydziany ostygnie przez kolejne 15 minut przed odwróceniem na talerz.