Podsmażone brokuły Rabe z czosnkiem i Chiles (Rzepak Fritte)
Smażone brokuły Rabe z czosnkiem i Chiles (Rzepak Fritte) może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 126 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, ząbki czosnku, chiles, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: brokuły Rabe z Chiles i czosnkiem, Czosnek Smażony Brokuły Rabe, oraz Pikantne smażone brokuły Rabe z czosnkiem.
Instrukcje
Przycinaj brokuły rabe, usuwając twarde części łodyg i wszelkie łodygi z wydrążonym rdzeniem. Split łodygi (lub ćwierć je, jeśli duże) więc będą gotować w tym samym tempie, jak florets. Dobrze spłucz.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj brokuły rabe (może trzeba dodać w partiach, czekając, aż niektóre kucharze dół) i gotować do miękkości, 2 do 5 protokół. Czerpak i odstawić około 1/4 szklanki płynu do gotowania, a następnie odcedzić brokuły rabe w durszlaku.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, około 15 minut, a następnie delikatnie ścisnąć, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Rozgrzać olej w 12-calowym. patelnia na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i chiles i smażyć, aż czosnek jest złoty, o 1 minutę.
Dodać brokuły rabe i 1/2 łyżeczki. sól i wrzucić do herbu z olejem. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, aż brokuły rabe jest ogrzewany przez i aromatyczne, o 5 protokół (jeśli wygląda na sucho, zwilżyć z niektórych zastrzeżone gotowania cieczy). Doprawić solą do smaku.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.