Podpis teściowej Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi

Podpis teściowej Kimchi z
Przepis podpis teściowej Kimchi z " The Kimchi Cookbook could satisfy your Korean craving in approximately 72 godziny. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, cebulę, Koreański szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, Pierogi Kimchi Na Parze (Jjin Kimchi Mandu), oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap).

Instrukcje

1
Kapustę kroimy na ćwiartki, a następnie kroimy każdą ćwiartkę na pół wzdłuż i wycinamy rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2
Ułóż każdy segment kapusty płasko, a następnie podziel na ćwiartki o szerokości około 1 cala na 6 cali długości. Jeśli niektóre liście są zbyt szerokie, pokrój je w przybliżonych proporcjach. W dużej misce wrzucić kapustę z solą i odstawić do solanki na 1 godzinę i 15 minut. Sól spłukać w misce z zimną wodą i pozostawić liście kapusty odsączyć w durszlaku przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Aby pasta przyprawowa, w mini maszynce wyposażonej w metalowe ostrze, przecier krewetki, owsianka, SOS anchois, bulion, czosnek, imbir i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Przenieść mieszaninę do miski i dodać 1/4 szklanki płatków pieprzu chile i wymieszać ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Niech pasta przyprawowa siedzieć na 15 protokół niech smaki połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
6
W dużej misce, wrzucić kapustę, cebula, zielona cebula, i szczypiorek z pozostałych płatków papryki chile aż chile pieprz płatki lekko płaszcz warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać pastę przyprawową i ostrygi i wymieszać do równomiernego rozłożenia. Szczelnie zapakować do 2-litrowego pojemnika, przykryć i odstawić na maksymalnie 2 dni w temperaturze pokojowej. Następnie przenieś pojemnik do lodówki. Można też od razu zjeść kimchi, ale ja wolę lekko postarzony, sfermentowany smak. Gdy fermentuje, kapusta rozszerza się, więc pamiętaj, aby umieścić słoik na talerzu lub w misce, aby złapać przelew.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
KimchiKimchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W72 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn