Podeszwa Azjatycka Owinięta Liśćmi
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Azjatycka podeszwa owinięta liśćmi może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 265 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, imbir, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Łosoś Owinięty Liściem Laurowym, Lucjan owinięty liśćmi Banana, oraz Ryba Owinięta W Liść Bananowca.
Instrukcje
Każdy filet z soli skropić 1 łyżeczką soku z cytryny, 1 łyżeczką sosu sojowego, łyżeczką imbiru i lekką, nawet mżawką oleju sezamowego. Delikatnie zwiń filety wzdłuż i ułóż je na żaroodpornej płycie.
Napełnij duży rondel wyposażony w parowiec z 1 cala (2,5 cm) wody; doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować.
Blanszować liście bok choy na kilka sekund w wodzie lub do miękkości, a następnie umieścić je na krótko w misce z mrożoną wodą.
Każdy filet owinąć w 45 liści, w razie potrzeby zabezpieczyć pałeczkami koktajlowymi. Ustaw talerz z rybą na stojaku na parowiec, umieść pokrywę na parowcu i gotuj na parze przez 810 minut lub do momentu, gdy ryba stanie się nieprzezroczysta.
Dobre z mieszanką smażonych warzyw lub z gotowanym białym ryżem.
Podeszwa owinięta szpinakiem: zamiast bok choy używaj szpinaku liściastego. Sos sojowy, imbir i olej sezamowy zastąpić odrobiną masła na filetach i posypać posiekanym estragonem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.