Po Prostu Rozbite Placki Ziemniaczane
Simply Smashed placki ziemniaczane może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 194 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za 60 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szalotki, ziemniaków Yukon gold, jogurtu beztłuszczowego i sera cheddar. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem niezłe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciastka ziemniaczane i brukiew z cebulą (ciasta Neeps i Tattie), Simply Lite Sałatka Ziemniaczana, oraz Rozbita Sałatka Ziemniaczana.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem nieprzywierającym i ustaw na średnim ogniu.
Dodaj boczek i gotuj, aż będzie chrupiący, 3 do 4 minut.
Wyjmij boczek z patelni, trzymając kapanie na patelni.
Zdejmij patelnię z ognia. Pokrój boczek i odłóż.
Umieść ziemniaki i czosnek w dużym garnku z wystarczającą ilością wody, aby przykryć 2 cale i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do miękkości widelca, około 20 minut.
Odpływ. Włóż ziemniaki i czosnek do garnka. Zetrzyj z bulionem, jogurtem, solą i pieprzem na gładką masę. Dodaj 1/2 szklanki panko, ser, szalotki i zarezerwowany boczek. Uformuj osiem 3-calowych pasztecików.
Umieść pozostałe 3/4 szklanki panko w płytkim naczyniu i pogłębiaj placki w okruchach.
Podgrzej kapiące bekony na średnim ogniu.
Dodaj połowę placków ziemniaczanych i gotuj, aż się zrumienią i będą chrupiące, 3 do 4 minut z każdej strony. Ostrożnie przełóż na półmisek do serwowania. Powtórz z plackami ziemniaczanymi.
Kalorie: 219; tłuszcz całkowity 5 gramów; tłuszcze nasycone: 2 gramy; białko: 7 gramów; węglowodany ogółem: 37 gramów; cukier: 2 gramy; błonnik: 2 gramy; Cholesterol: 9 miligramów; sód: 199 miligramów
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Nomine Renard Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Nomine Renard Brut
Nuty cytrusowe, biała brzoskwinia i herbatniki maślane, świeże i bogate usta, owocowe i chrupiące z mineralnym wykończeniem.Mieszanka: 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier