Po Prostu Lasagna
Po prostu Lasagna może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu spaghetti, częściowo odtłuszczony ser mozzarella o niskiej wilgotności, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Po Prostu Lasagna, Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. brązowe mięso na dużej patelni na średnim ogniu. W międzyczasie wymieszaj jajko, 1-1 / 4 szklanki sera mozzarella, ser ricotta, 1/4 szklanki parmezanu i natkę pietruszki, aż dobrze się wymieszasz; odstaw na bok.
Odcedzić mięso; powrót do patelni. Wymieszać z sosem spaghetti.
Dodaj wodę do pustego słoika z sosem; przykryj pokrywką i dobrze wstrząśnij.
Dodaj do mieszaniny mięsa; mieszać aż dobrze wymieszane.
Rozprowadź 1 szklankę sosu na dnie naczynia do pieczenia 13x9 cali; wierzch warstwami 3 makaronu lasagne, jedną trzecią mieszanki sera ricotta i 1 szklankę sosu. Powtórz warstwy dwa razy. Wierzch z pozostałymi 3 makaronem i pozostałym sosem mięsnym.
Posypać pozostałą 1-1 / 4 szklanki sera mozzarella i pozostałą 1/4 szklanki parmezanu. Przykryć nasmarowaną folią.
Wyjąć folię; piec dodatkowe 15 minut lub do ogrzania przez.
Odstawić na 15 minut przed cięciem, aby służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.