Południowoindyjskie ciasta z soczewicy z Raitą

Południowoindyjskie ciasta z soczewicy z Raitą
Przepis South Indian soczewica ciasta z Raitan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 191 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz ryż basmati, ogórek, z wici grochu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Południowoindyjskie Ciasta Z Soczewicy Z Raitą, South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy, oraz Sambar-Południowoindyjski gulasz z soczewicy tamaryndowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cut top 1/2 " offhead czosnku; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Umieść czosnek na arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Skropić olejem, posypać solą i pieprzem. Owiń w folię. Piecz do końca, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Ochłoń. Wyciskamy ze skórek, utrzymując goździki w stanie nienaruszonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
6
Wymieszać kminek w małej suchej patelni overmedium ciepła do głębokiego brązu, 2-3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ochłoń. Drobno zmielić w młynku do przypraw.
8
Wymieszaj jogurt, ogórek, kolendrę, miętę, jalapeno i 1/2 łyżeczki soku z cytryny w mediumbowl. Wymieszać z kminkiem. W razie potrzeby doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
OgórekOgórek
PieprzPieprz
JogurtJogurt
KminekKminek
MiętaMięta
SólSól
1
Opłukać rośliny strączkowe; umieścić w misce amedium z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj wodę do coverby 3".
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Niech rośliny strączkowe i ryż moczyć w pokojemtemperatura przez 3-5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
RyżRyż
4
Spuścić rośliny strączkowe i ryż; przenieść do żywnościprocesor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
RyżRyż
5
Dodaj czosnek, imbir i jalapeño.Proces aż ziarniste formy pasty (dodać 1-2 łyżki wody, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
6
Przełożyć do dużej Cebulki; wymieszać w wici i kolejnych 6 składników.
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstickprzez średnie ciepło. Łyżka 4 scant1 / 4-cupfuls ciasta do patelni, spłaszczaniez tyłu miarki DO1 / 4 " - grube ciasta. Zmniejszyć ogień do medium; sauté aż złoty kolor i gotowane przez, dodając 1 więcej łyżka oleju, gdy cakesare odwrócone, o 4-5 minut na stronie.Powtórzyć z pozostałym olejem i ciasto. Podzielnica między talerze; wierzch z prażonym goździkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
8
Umieść 2 ciasta na każdym talerzu.
9
343 kalorie, 19 gramów tłuszczu, 35 gramów węglowodanów
10
Bon Appétit

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Kammerner Heiligenstein jest mieszanką Gospodarstw Hirscha w 1er Lage (Grand Cru) miejscach Lamm, Grub i Renner. Bardzo aromatyczne, bogate i pierwotne; blask i stalowy lifting tego wina jest niezwykły i piękny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn