Plum Tarte Tatin
Plum Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 495 kalorii, 5G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Plum Tarte Tatin, Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), oraz Tarte Tatin.
Instrukcje
W miseczce ubić Creme fraîche i skórkę pomarańczową. Cover; chill.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; przyciąć rogi, aby utworzyć okrąg.
Miejsce na talerzu. DO AHEAD: Creme fraîche i crust można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wymieszaj śliwki, 2 łyżki cukru, sok z cytryny, skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową i nasiona z fasoli wanilii w dużej misce.
Roztopić masło w ciężkiej żaroodpornej patelni o średnicy 9 cali na średnim ogniu.
Pozostałe 2/3 szklanki cukru posypać równomiernie roztopionym masłem. Ściśle ułóż śliwki, pokrój bok do góry, w koncentrycznych kręgach na patelni(śliwki pojawią się lekko nierówne, ale zmiękną podczas gotowania, tworząc równą warstwę).
Mżawka nagromadzone soki z miski na górze. Gotować na średnim ogniu, potrząsając patelnią delikatnie, aby zapobiec przyklejeniu. Kontynuuj gotowanie, aż syrop zmieni kolor na ciemnoczerwony, lekko naciskając śliwki, tworząc zwartą warstwę, około 35 minut.
Wyjmij patelnię z ognia; cool 10 minut.
Slide crust na szczycie śliwek w patelni. Naciśnij krawędzie skórki w dół wokół śliwek na krawędzi patelni.
Wytnij kilka szczelin, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec na złoty kolor, o 30 protokół. Cool tarta całkowicie w patelni.
Rewarm w patelni ustawić na dużym ogniu, aby poluzować, o 3 protokół.
Umieść duży talerz na patelni. Za pomocą rękawic kuchennych, trzymać patelnię i talerz razem i odwrócić, pozwalając tart osiąść na talerzu. Powoli podnieś patelnię.
Odstawić na co najmniej 30 minut i do 4 godzin w temperaturze pokojowej.
Podawać z pomarańczowym crème fraîche.
* Sprzedawane w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.