Placki ziemniaczane z porem
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na żydowskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu placki ziemniaczane z porem. Za 1,04 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 329 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju canolan, bułki tartej, soli i ziemniaków russet. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest idealny na Chanukę . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Creamy Potato and Leek Soup , Creamy Potato Leek Soup i Hearty Leek and Yukon Gold Potato Soup, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 15-20 minut lub do miękkości, dodając pory w ciągu ostatnich 3 minut.
Przenieś ziemniaki do dużej miski; rozgnieć je z jajkami, bułką tartą, serem, solą i pieprzem. Wymieszaj z porami. Przykryj i odstaw do lodówki na 1 godzinę.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu. Wlej ciasto w ilości 1/4 szklanki do oleju. Smaż partiami, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron, używając pozostałego oleju w razie potrzeby.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.