Placki ziemniaczane z boczkiem i szałwią

Placki ziemniaczane z boczkiem i szałwią
Need a dairy free side dish? Naleśniki ziemniaczane z boczkiem i szałwią mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka boczku, jajek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Placki ziemniaczane z boczkiem i szałwią, Słodki ziemniak z boczkiem i szałwią, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z boczkiem i szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie Specjalne: Robot Kuchenny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
W dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Na patelnię wyrzucić tłuszcz z boczku. W robocie kuchennym wyposażonym w przystawkę do tarki przepchnij ziemniaki, cebulę i czosnek przez tarkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
CzosnekCzosnek
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TarkaTarka
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć mieszaninę do ręcznika i wycisnąć nadmiar płynu.
6
Umieścić mieszaninę ziemniaków w dużej misce i wymieszać w szałwii, jajka, mąkę, gotowany boczek i sól i pieprz, do smaku. Wypełnij patelnię 1/4 cala oleju roślinnego i ciepła, aż zmarszczy. Po podgrzaniu oleju uformuj placki ziemniaczane o średnicy około 3 cali i dodaj do patelni. Kontynuuj formowanie pasztetów, pracując partiami. Gotować naleśniki, aż chrupiące i ładnie rumiane, naciskając na naleśniki okresowo spłaszczyć, o 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjąć na papierowy ręcznik wyłożony talerzem. Utrzymuj gotowane naleśniki ciepłe w rozgrzanym piekarniku 275 stopni F, podczas gdy pozostałe naleśniki gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeChanukowe
Magazyn