Placki ziemniaczane z boczkiem i szałwią
Need a dairy free side dish? Naleśniki ziemniaczane z boczkiem i szałwią mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka boczku, jajek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Placki ziemniaczane z boczkiem i szałwią, Słodki ziemniak z boczkiem i szałwią, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z boczkiem i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie Specjalne: Robot Kuchenny
W dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż chrupiące.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Na patelnię wyrzucić tłuszcz z boczku. W robocie kuchennym wyposażonym w przystawkę do tarki przepchnij ziemniaki, cebulę i czosnek przez tarkę.
Wyjąć mieszaninę do ręcznika i wycisnąć nadmiar płynu.
Umieścić mieszaninę ziemniaków w dużej misce i wymieszać w szałwii, jajka, mąkę, gotowany boczek i sól i pieprz, do smaku. Wypełnij patelnię 1/4 cala oleju roślinnego i ciepła, aż zmarszczy. Po podgrzaniu oleju uformuj placki ziemniaczane o średnicy około 3 cali i dodaj do patelni. Kontynuuj formowanie pasztetów, pracując partiami. Gotować naleśniki, aż chrupiące i ładnie rumiane, naciskając na naleśniki okresowo spłaszczyć, o 2 protokół na stronę.
Wyjąć na papierowy ręcznik wyłożony talerzem. Utrzymuj gotowane naleśniki ciepłe w rozgrzanym piekarniku 275 stopni F, podczas gdy pozostałe naleśniki gotować.