Placki Ziemniaczane

Placki Ziemniaczane
Naleśniki ziemniaczane może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 20 i kosztuje 32 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 170 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Chanuka. Mieszanka oliwy z oliwek, czosnku, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zetrzyj 5 ziemniaków na największych otworach tarki. Ziemniaki wrzucić z octem i umieścić w sitku z siatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
3
Umieść kilka talerzy na wierzchu ziemniaków i zważyć ziemniaki w dół, aby spróbować wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Odstawić na co najmniej 30 minut.
5
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Pozostałe 3 ziemniaki pokroić na 6 sztuk Każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
7
Umieścić je w rondlu z czosnkiem. Przykryj ziemniaki wodą o około 1 cala. Wodę obficie przyprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i dusić, aż będą przetargu widłowego, 10 do 12 protokół. Przecedzić i, gdy ziemniaki są jeszcze gorące, przepuścić je przez młynek spożywczy lub zacieru zacierem ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Połącz starte ziemniaki i puree ziemniaczane. W małym naczyniu ubić 2 jajka i dodać do mieszanki ziemniaków. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Zalać dużą patelnię saute lub żeliwną patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Dodać 3-calowy patty z mieszaniny ziemniaków, gotować, i jeść, aby upewnić się, że mieszanka ziemniaków jest doskonale przyprawione. W razie potrzeby ponownie przyprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Praca w partiach, zrobić i gotować wszystkie naleśniki, aż będą brązowe i chrupiące i gotowane przez, 3 do 4 protokół z każdej strony. Naleśniki osuszyć na papierowych ręcznikach i posypać solą. Trzymaj na tacy arkuszy, aby utrzymać ciepło w piekarniku, aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia5
Magazyn