Placki z porem i orzechami
Por i placki orzechowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 101 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz dostępne w azjatyckiej sekcji żywności w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich, panko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki Z Pora (Prassokeftedes), Placki Z Pora I Ziemniaków, oraz Placki Z Kalafiorem I Porem.
Instrukcje
Pory gotować w dużym rondlu wrzącej osolonej wody, aż będzie miękka, około 8 minut.
Odpływ bardzo dobrze i chłodno. Pracując partiami, owinąć pory ręcznikami kuchennymi i wycisnąć cały płyn.
Pory umieścić w procesorze i zmiksować na grubą pastę.
Przełożyć pory do dużej miski.
Dodaj 3/4 szklanki panko, jajka, sok z cytryny, proszek do pieczenia, sól i pieprz; dobrze zmiksuj.
Dodaj więcej panko przez łyżki stołoweopełnienia, jeśli mieszanina jest bardzo wilgotna.
Uformuj 3 łyżki mieszanki porów i orzechów włoskich na patty o grubości 1/2 cala.
Umieścić na wyłożonej plastikiem blasze do pieczenia. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć paszteciki plastikiem i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linia do pieczenia blachy z kilku warstw ręczników papierowych.
Wlać olej do dużego rondla na głębokość 1 cala. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni i podgrzej olej do 177°. pracując partiami, smaż paszteciki do złotego koloru, około 4 minut na stronę.
Przenieść placki do przygotowanej blachy do odsączenia.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło placków.
Podziel placki między talerze.
Udekoruj cytrynowymi klinami i podawaj.