Placki Z Ciecierzycy: Panelle
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Ciecierzyca Fritters: Panelle może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 44 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mąki z ciecierzycy, liście pietruszki, ricotta salata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Panelle (Placki Z Mąki Z Ciecierzycy ), Rozmaryn Panelle (sycylijskie placki z ciecierzycy), oraz Panelle z Tapenadą z oliwek (sycylijskie placki z mąki z ciecierzycy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym rozpuścić mąkę z ciecierzycy w wodzie. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszać sól i pietruszkę.
Umieść rondel na średnim ogniu i kontynuuj mieszanie, aż składniki połączą się, tworząc gęstą pastę.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw ciasto do ostygnięcia.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni F. olej powinien pozostać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania.
Używając dłoni, uformuj ciasto z mąki z ciecierzycy na Owalne placki, o długości około 2 cali.
Pracując w partiach po 6, smażyć placki na złoty kolor. Użyj łyżki z rowkiem lub pająka, aby delikatnie upuścić placki do wody, uważając, aby nie rozpryskać gorącego oleju. Używając tej samej łyżki lub pająka, Usuń gotowe placki na talerz do serwowania. Powtarzaj proces, aż wszystkie panele są gotowane.
Posypać tartą ricottą salata i ciepłym sosem pomidorowym.
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 cebula hiszpańska, kostka 1/4 cala
4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone
3 łyżki posiekanych świeżych liści tymianku lub 1 łyżka suszonego
1/2 średniej marchewki, drobno startej
2 (28-uncja) puszki obranych całych pomidorów, zmiażdżonych ręcznie i soków zarezerwowanych
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.