Placki Pomidorowe: Domatokeftedes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj placki pomidorowe: domatokeftedes spróbować. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cebulę, bułkę tartą, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sun Suszone Pomidory Quinoa Paszteciki, Paszteciki z kurczaka z pieczoną salsą pomidorową, oraz Smażone Paszteciki Ricotta Z Sałatką Pomidorową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieścić pomidory w średniej misce.
Skropić 2 uncje oleju i doprawić solą i pieprzem.
Umieść stronę nasion w dół na lekko naoliwionej blasze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika i piec, aż Skórki się zmarszczą, a pomidory będą miękkie, około 30 do 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Obierz skórki z pomidorów i umieść w durszlaku nad miską, aby odcedzić przez około 20 minut, od czasu do czasu naciskając je, aby uwolnić sok. Rezerwuj sok pomidorowy na późniejsze danie.
Rozgrzać 1 uncję oleju w patelni saute na dużym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 do 4 protokół.
Dodać czosnek i chiles i gotować przez 1 minutę.
W średniej misce, połączyć pieczone pomidory, pietruszka, szalotki, oregano, i bazylia z mieszanką cebuli.
Dodać mąkę i bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem.
W razie potrzeby dodaj więcej bułki tartej.
Dodać cukier, jeśli mieszanka pomidorowa jest kwaśna. Kształt mieszaniny do 2-uncji pasztecików.
Podgrzać pozostały olej na średniej patelni na wysokim ogniu, aby osiągnąć 375 stopni F. Włącz ciepło do średnio wysokiego ciepła i umieść paszteciki na patelni w małych partiach. Gotować z obu stron na złoty kolor.
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby.
Usunąć paszteciki i osuszyć na papierowych ręcznikach. Doprawić solą na ciepło.